~koffie kaneel cupcakes~
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
1 eetlepel kaneel
Topping
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
1 theelepel vanille extract
2 theelepels oploskoffie aangelengd met 2 theelepels heet water
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de kaneel toe en mix het geheel nog eens goed door met de mixer.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste de koffie en de vanille extract toe.
Je kan deze boter crème extra kleuren met een levensmiddelen kleurstof. Voeg enkele druppels toe tot de gewenste kleur is bereikt. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes en versier naar wens.
